Werkwijze

Tijdens het traject zorg ik ervoor dat we de rode draad duidelijk voor ogen hebben en houden. Vanuit een (of meerdere) doelstelling(en) kunnen we namelijk gericht handelen. 
Welke onderwerpen voor u op dat moment het meest belangrijk zijn, bepalen waar wij samen actief mee aan de slag gaan. Dit principe komt voort uit het model van Mijn Positieve Gezondheid. Dit is een manier om gezondheid in een veel breder spectrum te plaatsen. Het is voor u persoonlijk belangrijk om te weten wat voor u belangrijk is in het leven. 
Waar wordt u bijvoorbeeld gelukkig van? Waar voelt u zich prettig bij? En wat voelt voor u vertrouwd? Dit is en blijft de sleutel tot succes. Het actief aanpakken van het ene, kan namelijk een positieve uitwerking hebben op het andere. 

Bij Positieve Gezondheid gaat het erom dat u zich gezond en energiek voelt, op de manier die bij u past. De vragenlijst van Mijn Positieve Gezondheid kan u een goede indruk geven over hoe het nu echt met u gaat en welke onderwerpen voor u persoonlijk van belang zijn. Aan de hand van het spinnenwebdiagram kunt u de uitkomsten met mij (de leefstijlcoach) bespreken.
Tijdens het gesprek komen de onderwerpen die voor u van belang zijn vanzelf naar boven. Hier kunnen we vervolgens actief mee aan de slag.  

Om tijdens de intake op gerichte wijze in te gaan op uw hulpvraag zal ik u vragen om de vragenlijst van Mijn Positieve Gezondheid in te vullen en mee te nemen naar het intake gesprek. De vragenlijst is te vinden onder de volgende link:

https://test.mijnpositievegezondheid.nl/login.php

Wilt u meer weten over Positieve Gezondheid? Kijk dan op https://mijnpositievegezondheid.nl

 

Toelichting

Intakegesprek:
Tijdens het intake gesprek maken we kennis met elkaar. Dit is een belangrijk onderdeel binnen het traject, omdat wij hierin de basis leggen voor onze verdere samenwerking. Als coach is het mijn taak om u als een gids te begeleiden in uw persoonlijke gedrags- en leefstijltraject. Omdat elke persoon uniek is, heeft ook elke persoon zijn eigen vragen, onzekerheden, doelstellingen, prioriteiten en redenen waarom hij/zij dit traject wil aangaan. 

Lichaamsmeting:
Tijdens de lichaamsmeting meten wij uw lichaamssamenstelling via een Body analyse apparaat. Deze meet de volgende gegevens:

- Vetpercentage
- Vetmassa
- Visceraal vet
- Spiermassa
- Botmassa
- Lichaamswater
- Basaalmetabolisme
- Metabolische leeftijd
- Body Mass Index (BMI)
- Dagelijkse calorie inname (DCI)

In aanvulling op het body analyse apparaat meten wij ook uw buik- middel- en borstomtrek.
Daarnaast controleren wij uw bloeddruk, hartslag en zuurstofsaturatie. 

Al uw resultaten worden bijgehouden in uw persoonlijke leefstijlboekje. Hierin kan uw voortgang overzichtelijk worden bijgehouden.