Leefstijlcoaching

Begeleiding:
Binnen onze praktijk begeleid ik (Luc Eijssen) als Sportkundige en Leefstijlcoach cliënten op weg naar een duurzame gedrags- en leefstijlverandering voor de lange termijn. Om uw doelstellingen te bereiken is het belangrijk om vanuit uw persoonlijke hulpvraag aan de slag te gaan.

Elke persoon is uniek. Daarom bestaat er bij mij geen standaard behandelprotocol wat ik toepas als het gaat om gedrags- en leefstijlverandering. Ik luister namelijk naar het verhaal en de persoon die ik voor me heb zitten. Gaan we samen aan de slag? Dan koppelen we uw hulpvraag aan verschillende sub- en hoofddoelen waar u zelf actief mee aan de slag zult gaan.  Aan de hand hiervan wordt het traject verder vormgegeven en gaan wij samen aan de slag. Natuurlijk alles stap voor stap.

Leefstijlgeneeskunde:
Binnen leefstijlgeneeskunde richt ik mij op het geheel van gedragingen van de mens en zijn omgeving. Hiertoe behoren o.a. zijn/haar: voedings- en beweegpatroon, stress en ontspanning, slaap, sociale context en zingeving, zelfregie, bewustwording, planning en het verhogen van de zelfeffectiviteit.
Voor een belangrijk deel betreft dit aangeleerd en dus beïnvloedbaar gedrag. Een groot deel van de chronische aandoeningen hangt dan ook direct of indirect samen met leefstijl. Pakken we de leefstijl aan? Dan kan een groot gedeelte van de huidige ziektelast worden voorkomen!

In de huidige maatschappij zijn de omgevingsinvloeden vaak bepalend voor onze persoonlijke leefwijze en gedrag. Daarbij komt het feit dat er in de huidige media een wirwar van adviezen, feiten en fabels de wereld wordt ingebracht die het maken van ‘’gezonde’’ keuzes er niet makkelijker op maakt. Wist u dat we dagelijks honderden (on)bewuste keuzes maken met betrekking tot gezondheid? Hierbij speelt uw omgeving ook een belangrijke rol!


Afspraak maken:
Graag help ik u al uw vraagstukken m.b.t. gezondheid aan te pakken.


Voor het maken van een afspraak mailt u naar luc@fysiotherapieceramique.nl of u belt het praktijknummer via 043 351 0501 en vraagt naar Luc. 
U zult vervolgens samen een geschikte datum en tijdstip afspreken voor uw consult.