Manuele Therapie

Manuele therapie is een therapievorm binnen de fysiotherapie. Het betekend “het toepassen van mobiliserende technieken met als doel gewrichten meer ruimte te geven en weer soepel te laten lopen". Hierdoor neemt de pijn af en is bewegen weer makelijker mogelijk. Meestal is een zacht trekken en/of duwen tegen de gewrichten voldoende. Soms is het noodzakelijk dat de manueel therapeut een impulstechniek toepast, een manipulatie. Hierbij kan een knappend of krakend geluid ontstaan. De meeste mensen ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel, maar vinden het over het algemeen zelden pijnlijk. Vaak wordt het ook als een opluchting ervaren.

Het toepassingsgebied van manuele therapie is zeer uitgebreid. Van nekklachten, over lage rugklachten tot aan duizeligheid.

Onze therapeute Irene Staar is de deskundige op het gebied van manuele therapie. Zij werkt op dinsdag en donderdag. Speciaal voor mensen die nog voor werktijd geholpen willen worden begint zij om 7.00uur in de ochtend. Zij informeert u graag over de mogelijkheden en de effecten van de behandeling. 

Neem contact op via 043-35105010 of mail naar info@fysiotherapieceramique.nl