Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI)

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) SLIMMER is een erkend programma door het RIVM Centrum Gezond Leven. 

Doel:
Het SLIMMER programma heeft als doel het bereiken van een duurzame gedragsverandering en gezonde leefstijl. Het programma bestaat uit de deelprogramma’s voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning en gedragsbehoud en heeft een tijdsduur van twee jaar. Tijdens deze twee jaar zult u zowel individueel als in groepsverband actief aan de slag gaan. Hierbij zult u de eerste zes maanden wekelijks een fysieke training volgen in onze medische fitness. 

Begeleiding:
Nadat uw huisarts een verwijzing naar onze praktijk heeft doorgestuurd zult u tijdens het traject begeleiding krijgen van een leefstijlcoach en/of fysiotherapeut en een diëtist. Gedurende het traject worden cliënten begeleid naar lokaal beweegaanbod in de buurt. Hierbij werken wij samen met Maastricht Sport.   

Doelgroep:
SLIMMER richt zich op volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2-diabetes of hart- en vaatziekten of aanwezigheid van hart- en vaatziekten, type 2-diabetes, slaapapneu of artrose, en op volwassenen met obesitas (BMI 30-40), die in staat zijn een leefstijlprogramma te volgen. 

Kosten:
Het GLI SLIMMER programma wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering. 

Meer weten?
Neem contact op via luc@fysiotherapieceramique.nl, bel naar 043-3510501, kijk op www.nogslimmer.nl of klik op de folder hiernaast voor meer informatie.