Osteopathie

Wat is osteopathie?
Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van alle systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Wat doet de osteopaat?
Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen. Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.

Mogelijke klachten:

Bewegingsproblemen: gewrichtsblokkades, bekkenproblemen (na zwangerschap), hoofdpijnen (migraine, spanningshoofdpijn), uitstralingsklachten armen en/of benen;
Sportgericht: acuut/chronisch, terugkerend, preventief, optimaliseren belastbaarheid en training, voedingsadviezen;
Orgaanklachten: zure oprispingen, maagzuur/branderig gevoel, opgeblazen gevoel, darmklachten, constipatie, diarree, ademhalingsproblemen (post-COVID), misselijkheid.

Onze therapeut Thomas Beckers is de deskundige op het gebied van (sport)osteopathie. Thomas zit momenteel in jaar 4 van de opleiding.
Thomas werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. 
Hij informeert u graag over de mogelijkheden en de effecten van de behandeling. 

De behandelingen vallen binnen de aanvullende verzekering.

 

Neem contact op via 043-35105010 of mail naar info@fysiotherapieceramique.nl