Osteopathie

Wat is osteopathie?
Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van het bewegingsapparaat, van organen en weefsels in het lichaam. De osteopaat onderzoekt en behandelt manueel de bewegingsmogelijkheid van alle systemen en zoekt naar bewegingsbeperkingen die een verband kunnen hebben met de klacht van de patiënt. Osteopaten maken gebruik van een uitgebreide praktische kennis over anatomie, fysiologie, neurologie en pathologie.

Wat doet de osteopaat?
Een osteopaat zal alle blokkades en bewegingsbeperkingen in het lichaam, die met de klacht verband houden, in kaart brengen. Zo gaat hij op zoek naar de oorzaak van de klacht en behandelt deze door middel van manipulaties, spiertechnieken en mobilisaties. De osteopaat geneest niet maar moedigt het lichaam aan om zelf te genezen. Dit doet hij door blokkades en bewegingsbeperkingen die een genezing in de weg staan, op te heffen. Apparatuur of medicijnen worden niet gebruikt.

Mogelijke klachten:
Mogelijke klachten kunnen zijn:
• Rug- en nekproblemen: pijn, lumbago, hernia, blokkades, spierstijfheid, beperkte beweeglijkheid, ...
• Gewrichtsproblemen: pijn, frozen shoulder, tenniselleboog, ...
• Hoofdpijn: spanningshoofdpijn, migraine, duizeligheid.
• Sportletsels: verstuikingen, herhaalde ontstekingen, tendinitis, krampen, pijnen,..
• Orgaanklachten: zure oprispingen, maagzuur, opgeblazen gevoel, darmklachten, constipatie, verteringsklachten,...

Onze therapeuten Danielle Abbink en Thomas Beckers zijn de deskundigen op het gebied van osteopathie. Danielle zit momenteel in jaar 4 van de opleiding en Thomas in jaar 2.
Thomas werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Danielle werkt op maandag en vrijdag. Speciaal voor mensen die na het werk willen komen heeft Danielle op maandag een avondspreekuur.
Zij informeren u graag over de mogelijkheden en de effecten van de behandeling. 

De behandelingen vallen binnen de aanvullende verzekering.

 

Neem contact op via 043-35105010 of mail naar info@fysiotherapieceramique.nl