Monday Motivation

We hebben er vast allemaal wel eens last van, motivatieproblemen. Er hoeft niet altijd een specifieke oorzaak voor te zijn, maar soms is het gewoon aanwezig. Vandaag is het weer een nieuwe dag, een nieuwe week, tijd dus voor het maken van nieuwe doelstellingen!
Via een aantal tips wil ik u graag op weg helpen bij het maken van deze doelstellingen. Deze tips kunt u altijd toepassen, hoe groot of hoe klein uw doel ook is.

Doelstellingen kunnen door verschillende factoren tot stand komen. Zo kunt u intrinsiek en extrinsiek gemotiveerd zijn. Intrinsiek gemotiveerd betekend dat u vanuit uzelf een doelstelling graag wil behalen. De intentie voor het bereiken van het doel komt dus volledig vanuit uzelf.
Bent u extrinsiek gemotiveerd, dan komt de intentie om een handeling uit te voeren en/of een doel te behalen niet vanuit uzelf, maar van buitenaf. Bijvoorbeeld vanuit uw vrienden- of familiekring.

Wilt u op de lange termijn een doelstelling volhouden? Dan betekent dit dat u toch echt zelf voor 100% achter dit doel moet staan. U doet het uiteindelijk voor uzelf en niet voor iemand anders. Is er toch sprake van een extrinsieke motivatie? Dan is de kans groot dat u vroeg of laat afhaak gedrag gaat vertonen.
Er komen dan o.a. meer en meer smoesjes die er voor zorgen dat u niet aan uw gestelde doel zult werken. Andere zaken en bezigheden worden nou eenmaal aantrekkelijker om uit te voeren, omdat uw interesse hier wel naartoe uitgaat. Dit gedrag zal bij de meeste dan ook wel eens zijn voorgekomen.

Wilt u een doel daadwerkelijk tot een goed einde brengen dan zijn een paar dingen noodzakelijk. Om dit te verwezenlijken kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de SMART- methode.

S= specifiek → Hoe specifieker het doel is, hoe beter.
M= meetbaar → Op welke wijze kunt u nagaan of u het doel hebt behaald? U kunt bijvoorbeeld cijfers of een datum aan het doel plakken.
A= acceptabel → Stelt u een doel op? Dan moet u hier zelf volledig achter staan. Dat betekent voor 100%! Stelt u een doel op voor een bedrijf of grotere groep mensen? Ook dan moet het volledige team achter deze doelstelling staan.
R= realistisch → Is het doel wat u stelt haalbaar met de middelen die u hebt en inspanningen die u er voor moet doen?
T= tijdsgebonden → Binnen welk tijdsbestek wilt u het doel behalen? Het maken van een tijdlijn waarop u kunt zien op welk moment u welk doel behaald wil hebben kan u hierin ondersteunen.


Omdat ik u graag wil motiveren en ondersteunen op het gebied van sport- en gezondheid mag u vandaag bij uzelf nagaan wat u graag zou willen veranderen en/of verbeteren op het gebied van sport- en gezondheid.
Dit kan iets heel kleins zijn zoals: ''elke dag wil ik niet één maar twee stuks fruit eten''. Natuurlijk kan het ook een groot doel zijn zoals: ''ik wil graag afvallen'' (bij dit doel komen veel meer aspecten kijken).

Heeft u een doel voor ogen? Vul dan voor uzelf de vragen in die bij het SMART gedeelte staan beschreven. Kunt u ze allemaal beantwoorden? Dan bent u al een goed eind op weg.
Om tot een einddoel te geraken is het in de meeste gevallen noodzakelijk om subdoelen te maken. Subdoelen helpen u omdat ze o.a.: overzicht geven en motiverend werken op het moment dat u het doel hebt bereikt.
Behaald u een subdoel niet? Wees dan niet te lang getreurd! Dit is een teken dat u de lat misschien net te hoog hebt gelegd. Ga dan rustig bij uzelf na wat u niet behaald hebt en bekijk de oorzaken hiervan. Ga er vervolgens actief mee aan de slag en stel zo nodig de andere doelen bij. Het blijft immers een leerproces waarin u zich steeds verder doorontwikkeld!

(Ik heb een schema bijgevoegd waarin u uw doelen thuis kunt opschrijven).


Heeft u hulp nodig bij het bereiken van uw doel? Laat mij dit dan weten en dan help ik u graag verder op weg!

Ik ben heel erg benieuwd naar de doelstellingen die u zich allemaal heeft voorgenomen! Ik zou het leuk vinden als u deze met me zou delen. U kunt een bericht achterlaten in de comments of u stuurt een mailtje naar egym@fysiotherapieceramique.nl


Een hele fijne week gewenst!
Groetjes Luc

 

SMART- doelen schema

S(specifiek)

Beschrijf hier zo specifiek mogelijk uw doel.

 

 

M(meetbaar)

Beschrijf hier op welke wijze u kunt nagaan of u het doel heeft behaald.

 

 

A(acceptabel)

Beschrijf hier of uw doel voor u acceptabel is, en of er mogelijk nog mensen bij betrokken zijn.

 

 

R(realistisch)

Beschrijf hier of uw doel realistisch is om te halen.

 

 

T(tijdsgebonden)

Beschrijf hier de data en tijden (deadlines) waarop u de doelstelling(en) behaald wil hebben.

 

 

 


Terug
Reageer
Plaats een reactie