NIEUW: Shockwave & Deep Oscillation

De therapie mogelijkheden worden steeds uitgebreider. Om u nog beter te helpen kunnen wij u sinds maandag met twee nieuwe therapievormen helpen om beter te worden.

Shockwave: Dit is een therapie die onder ander bij Chronische schouderklachten, met of zonder kalkafzetting op de pezen, Chronische elleboogpijn (tennis- of golferselleboog), Pijn net onder de knieschijf, Chronische pijn aan de achillespees (achillodynie), Hielpijn (hielspoor), Ziekte van Peyronie, Chronische nek-, schouder- of rugpijn en spanning (trigger points), Andere vormen van tendinitis ingezet kan worden. 

Deep Oscilation®: Is een zachte therapievorm waarbij elektrostatische impulsen worden geproduceert waardoor er trillingen ontstaan op celniveau. Door deze trillingen wordt stilstaand weefsel in beweging gebracht. Deep oscillation kan een toegevoegde waarde hebben bij: Weefselontspanning, Verbeterde lymfdrainage en doorbloeding, Verbetering van weefselkwaliteit, Verbetering van fibrotisch weefsel, Pijnreductie, Stimuleert wondgenezing, Op gehele lichaam toepasbaar, Dieper werken zonder druk, Ontspannend, Patiënt- en therapeutvriendelijk, Immuniteitsverhogend, Hygiënisch (handschoenmethode)

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI) SLIMMER

Bent u al opweg naar een gezondere- en duurzame leefstijl?

Onze collega's Frank en Luc zullen u begeleiden tijdens het GLI SLIMMER traject. Heeft u vragen over de voorwaarden? Mail ons dan via luc@fysiotherapieceramique.nl
Luc of Frank zal dan z.s.m. contact met u opnemen. 

Mondkapje

Het advies van het RIVM luidt dat er mondkapjes moeten worden gedragen in publieke ruimtes. 
Dit betekend het volgende voor onze praktijk:

- In de wachtkamer en behandelkamers wordt door zowel de client als therapeut een mondkapje gedragen.
- Sporters in de oefenzaal mogen het mondkapje tijdens training afdoen. 

Verder gelden de algemene coronamaatregelen:
- Houdt zoveel mogelijk 1,5 meter afstand.
- Hoesten en/of niezen in de elleboog.
- Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. 

Nieuw - Dry Needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur.

Dry needling gebruikt een droge acupunctuurnaald.
Het verschil: Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden langere tijd in het lichaam gezet. Dry needling gebruikt eenzelfde soort naaldje, maar die is specifiek gericht op zogenaamde 'triggerpoints' die kort gestimuleerd worden.

Wat is een 'triggerpoint'?

Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn vaak pijn 'op afstand' veroorzaakt.

Door deze te behandelen lukt het om de spier langdurig te ontspannen en mogelijke uitstralingspijnen te minderen en op te lossen.

Onze therapeuten Thomas Beckers en Danielle Abbink zijn de deskundigen op het gebied van Dry Needling. Thomas werkt op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Danielle op maandag en vrijdag. Zij informeren u graag over de mogelijkheden en de effecten van de behandeling.

Neem contact op met Fysiotherapie Ceramique 043-35105010 of mail info@fysiotherapieceramique.nl

Corona

Informatie over Corona

Neem telefonisch contact op met uw huisarts als u:

  • Koorts heeft met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid).
  • En de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent in een gebied waar het coronavirus zich heeft verspreid.
  • Of de afgelopen twee weken contact heeft gehad met een patiënt die positief getest is op het nieuwe coronavirus.

 Voorkom besmetting van virussen:

  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.
  • Geen handen schudden.

De meest actuele informatie over het Corona-virus via RIVM: https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus .

 

Ook binnen onze praktijk houden wij ons aan de adviezen van her RIVM. Daarnaast hebben wij enkele maatregelen getroffen om zorg te dragen dat u in een veilige omgeving kunt trainen. Hiervoor vragen wij ook uw medewerking:

In onze fitness staat op de kast desinfectie om apparatuur na gebruik schoon te maken. Aan de muur boven het roeiapparaat hangt papier. Wij vragen u met name de cardio-apparatuur na gebruik te ontsmetten.

Wij willen u vragen uw eigen handdoek mee te brengen.

Wij willen u nadrukkelijk vragen de instructies van het RIVM met betrekking tot handhygiëne en hoestdiscipline na te leven.

 

Hartelijk dank voor uw medewerking.

 

Voor meer inhoudelijke informatie over het Coronavirus willen wij verwijzen naar de site van het RIVM: http://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/vragen-antwoorden

 

COVID-19 infectie doorgemaakt? Wij helpen u graag.

Bij ons in het Paramedisch Centrum Céramique bieden wij na-zorg op maat voor ex-Corona-patiënten.

Door fysiotherapie, diethetiek en oefentherapie op elkaar af te stemmen wordt gewerkt aan het verbeteren van ADL, op kracht en gewicht komen, stress- en angstreductie en beter slapen, aansluitend op de behoeften van de patiënt.

Omdat wij samen onder een dak werken kunnen wij een nauwe samenwerking garanderen wij volgen de richtlijnen van onze beroepsgroep op. Binnen de fysiotherapie betekent dit dat wij u de eerste keren middels (video)bellen adviseren en dagelijkse handelingen laten opbouwen. Zodra het mogelijk is om in de praktijk te trainen zullen wij na een startmeting uw fysieke belasting geleidelijk aan opbouwen met een speciaal aangepast trainingsprogramma.

Voor informatie kunt u bellen 043-3510501 of mailen info@fysiotherapieceramique.nl of meld u zich online aan via ons Patientenportaal

Oedeemtherapie

Onze collega Kelly Vogels heeft op 10-03-2018 haar diploma voor oedeemtherapie/ manuele lymfdrainage volgens Vodder met succes behaald.

Vanaf nu kan zij u verder helpen met oedeemproblemen. Heeft u vragen over de mogelijkheden van manuele lymfdrainage neem dan gerust contact op.

Kelly Vogels

Irene Staar officieel Manueel Therapeute

Wij mogen met trots mededelen dat onze collega Irene Staar officieel haar titel Manueel Therapeute uitgereikt heeft gekregen. Irene heeft de opleiding de afgelopen 3 jaar doorlopen aan het SOMT in Kerpen. Ze heeft deze studie vol overtuiging afgesloten. Uiteraard kunt u nu bij haar terecht voor Manueeltherapeutische behandeling volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Irene, van harte gefeliciteerd!