Oedeemtherapie

Wat is oedeem, lymfestelsel & oedeemtherapie!

Een menselijk lichaam betsaat voor 2/3 uit water. Hierdoor is het gemakkelijk mogelijk dat er een ophoping van vocht in een bepaald deel van het lichaam ontstaat. Een dergelijke ophoping noemen wij oedeem.

Het meeste vocht wordt afgevoerd door ons lymfestelsel. Een andere belangrijke taak van het lymfestelsel is de afweer van ziektes en infecties. 

Er bestaan 4 soorten oedeem: algemeen oedeem, veneus oedeem, lymfoedeem & lipoedeem. Er kan ook een combinatie mogelijk zijn, dit wordt mixoedeem genoemd. Deze vormen van oedeem kunnen behandeld worden middels manuele lymfedrainage, compressie dmv zwachtelen of steunkous, oefentherapie, ademhalingstechnieken en lymftaping
Manuele lymfdrainage is een massagevorm met als doel de doorstroming van het lymfestelsel te verbeteren en de immuniteit te verhogen
Fysiotherapie Ceramique heeft sinds maart 2018 een BIG-geregistreerde oedeemtherapeute

(Bronnen: Oedeem & Oedeemtherapie van H.P.M. Verdonk, Sylabus Vodderschool, Richtlijn Lymfoedeem + patientenfolder Vereniging MLDV)

Onze therapeute Kelly Vogels is de deskundige op het gebied van oedeemtherapie. Zij werkt op maandag t/m donderdag. Speciaal voor mensen die na het werk willen komen heeft Kelly op maandag een avondspreekuur. Zij informeert u graag over de mogelijkheden en effecten van de behandeling. 

 

Neem contact op via 043-35105010 of mail naar info@fysiotherapieceramique.nl